חוקרים ב UCLAלקחו סטודנטים וביקשו מהם להתמקד בבעיה ספציפית: קושי בלימודים, בעיה חברתית, בעיה כספית וכו. הם חילקו אותם לשלוש קבוצות: שליש קיבלו ידע על פתרון בעיות, שליש, בנוסף לידע, התבקשו בכל יום לדמיין שהם מצליחים להתמודד עם הבעיה ואת כל היתרונות שהם יפיקו מכך ושליש, בנוסף לידע, התבקשו לדמיין בכל יום מה הוביל לבעיה ומה יכול להחמיר אותה.
התוצאה המפתיעה הייתה שבכל הפרמטרים שנבדקו הקבוצה השלישית הגיבה טוב יותר: הם היו בעלי הסיכוי הגבוה ביותר לנקוט פעולות מעשיות כדי להתמודד עם הבעיה והם התייעצו יותר עם אחרים לגבי אפשרויות פעולה. בנוסף, הם גם היו במצב רוח טוב יותר והיו אופטימיים ובטוחים יותר לגבי יכולתם להתמודד.
המחקר הזה עוסק ב"הדמיה שלילית", הכוח של סימולציות שליליות בפתרון בעיות.
ספרי קואוצ'ינג ועצות פופולריות מעודדים אנשים לדמיין הצלחה, לראות בדמיון את קו הסיום, את התוצאה שאחרי. אבל אנחנו מוצאים שוב ושוב שדווקא הדמיה שלילית היא בעלת כוח רב יותר, גם בפתרון בעיות וגם בשיפור הדימוי העצמי ומצב הרוח.
פסימיות ופחדים לא במקרה נמצאים בארגז הכלים האבולוציוני שלנו. הם כלים רבי עוצמה לפתרון בעיות בעבודה, בזוגיות ובתחומים רבים אחרים. כן, לפעמים זו גם מיומנות חשובה לדעת להיות פסימיים. וכן, גם החלקים האלה חשובים ומועילים לנו.
Comments