top of page

הצעות חוק מעשיות

מתכון לשינוי החברה בישראל

חוק העדפת מדינות דמוקרטיות

*הערה לפני קריאת החוק:

החוק הזה, בניגוד לכל החוקים האחרים, מתייחס למציאות שפחות מוכרת בציבור בישראל כיום, היות והוא מתייחס למציאות החדשה, שלא הייתה קיימת לפני כמה עשורים. רבים עדיין לא הפנימו שהעולם שבו אנו חיים כיום שונה מאוד מהמציאות לפני שניים או שלושה עשורים ולכן לא יבינו את הצורך בחוק ואולי אפילו יראו אותו כמוזר. מהסיבה הזו אני ממליץ לכם לקרוא את הצעת החוק רק אחרי שקראתם את חומרי הרקע באתר. לקריאה לחצו כאן – קישור לחומרים.

הקושי הקיים:

  • ​בעבר כל מדינה התקיימה באופן יחסית עצמאית, מצב זה השתנה (שוב אם לא קראת לפני הצעת החוק קראו קודם את החומרים באתר). כיום המדינות הלא דמוקרטיות מהוות סיכון מתמיד לחיי האזרחים במדינת ישראל. סכנות אלו הן בין היתר:

  1. סכנה ביטחונית: בעוד שבמדינות דמוקרטיות תמיכה בארגוני טרור, ברצח של אזרחים ובדיכוי אלים יחשפו על ידי העיתונות ויובילו להחלפת שלטון ואולי אף לתביעה משפטית, במדינות דיקטטוריות השליטים עושים כרצונם. זו הסיבה שמדינות דיקטטוריות כגון רוסיה וסין, הן התומכות העיקריות של איראן. זו הסיבה שמי שתמך בדיקטטורה הסוציאליסטית בוונצואלה שאחראית לרעב המוני ורצח של מיליונים היו, שוב, רוסיה, איראן וסין. זו הסיבה שמי שתמך בדיכוי הנשים והרצח ההמוני על ידי הטאליבן הייתה סין. במילים אחרות, ללא תמיכת הדיקטטורות, הטרור, המלחמות וההפיכות האנטי-דמוקרטיות, היו מצטמצמים באופן משמעותי מאוד. מסיבה זו מדינות דיקטטוריות מהוות סכנה ישירה לביטחונם של אזרחי ישראל. 

  2. סכנה לסביבה: רמת הזיהום הסביבתי של מדינות דיקטטוריות גבוהה בהרבה מזו שבמדינות דמוקרטיות. לדוגמה, כמעט כל זיהום הפלסטיק בים מקורו בסין. בנוסף, פליטת הפחמן בסין גבוהה מזו של ארה"ב, הודו והאיחוד האירופי ביחד. בעוד שבמדינות בהן קיים חופש מחאה וחופש ביטוי עוברים לאנרגיה נקיה, בסין מוקמות עוד ועוד תחנות פחמיות מזהמות. הסיבה לכך פשוטה – במדינות האלה לא ניתן לבצע מחאה נגד השלטון – לא ניתן לקיים פעילות סביבתית או לפרסם נתונים לגבי פגיעה קשה של השלטון בסביבה. זו הסיבה שכמעט באופן מלא כל הפעילות למען הסביבה מגיעה ממדינות דמוקרטיות ולרוב מתחילה מהתארגנויות שטח של פעילים. חוסר מודעות, בשילוב עם פחדנות, יוצרים מצב שבו פעילי סביבה מתמקדים בפעילויות בתוך המדינות הדמוקרטיות, שהשפעתן על הסביבה זניחה, במקום להבין שהפגיעה בזכויותיהם של מיליארדים מרעילה את האוויר והים לכולנו. כל מאבק סביבתי וכל דאגה להתחממות הגלובלית חייבים להתחיל מההבנה של הקשר בין דיכוי המוני לבין פגיעה בסביבה. 

  3. סכנה לדמוקרטיה: בהפיכה האנטי-דמוקרטית בקמבודיה עלתה חונטה צבאית קטנה. היא מיד ביטלה את חופש הדיבור במדינה, היא ירתה למוות באלפי מפגינים, היא יצרה מעצרים המוניים והיא הביאה לשלטון פחד ושחיתות שהורס את המדינה. אבל מי אפשר את המהפכה שגנבה ממיליונים את זכויותיהם הבסיסיות? התומכות היו סין, רוסיה, איראן ונצואלה וכו'. עלינו להפנים, כי אם יגזלו מאיתנו את זכויותינו במדינתנו שלנו, סביר מאוד שדיקטטורות ברחבי העולם יהיו אלו שיאפשרו את זה. גורמים אלו במקרים רבים גם מקימים גופים גדולים שתפקידם להפיץ רעיונות אנטי דמוקרטיים בעולם, לפגוע בעיתונאים או במי שמדווחים על פשעים נגד האנושות ולהפיץ מידע כוזב על פעילותם. כך מדינות אלו מהוות סכנה לזכויות הפרט, כולל של אזרחי ישראל. 

  4. הפצת מחלות וטרור: היות ובמדינות דיקטטוריות אין ביקורת על הממשל והיות והשיקול היחיד הוא טובת השליטים, ניתן במדינות דיקטטוריות לפעול בחוסר אחריות, ללא כל מחיר מצד מקבלי ההחלטות. לדוגמה בזמן הסגרים בסין, בתחילת משבר הקורונה, הממשל אפשר טיסות יוצאות באופן חופשי, גם מהמקומות שהיו בסגר בגלל התפרצות של קורונה. זוהי כמובן רק דוגמה אחת לאופן שבו ללא ביקורת ציבורית שלטון יכול לנהוג ברשלנות ובמקרים מסוימים אף בזדון וכך ליצור נזק לכל מדינות העולם. 

  5. פגיעה בנשים ובמיעוטים: בכל מדינה קיימת גזענות ובכל מדינה קיים שוביניזם. ההבדל הוא שבמדינות הדמוקרטיות קיים דיון בנושא בעוד שבמדינות דיקטטוריות הנושא אסור לדיווח, אין דיון ציבורי וכך אין טיפול בבעיות והן הולכות ומחמירות. לדוגמה, ברוסיה מתנהל קמפיין אלים נגד האוכלוסייה הגאה. בסין, אנשים כהי עור שהולכים ברחוב זוכים לקללות ונאצות ויש איסור על התארגנות של גאים. גם זכויות נשים אינן יכולות לעלות על השולחן במדינות אלו. שם לא תראו קמפיין של "me too" היות ויוזמיו יוצאו להורג. לדוגמה, כאשר טניסאית מפורסמת בסין חשפה שפקיד שלטון בכיר אנס אותה, היא נעלמה לכמה שבועות וכשחזרה התנצלה בתקשורת על השקרים שסיפרה. כיום לא ניתן לעסוק בזכויות נשים ללא עיסוק בזכויות אדם במדינות דיקטטוריות. גם כאן שילוב בין בורות לבין פחדנות גורם למיקוד בגורמים שוליים, בשעה שמיליארדי נשים סובלות בדיקטטורות דכאניות ללא קול שידבר עבורן, כולל בארגוני הנשים שאמורים היו לייצג אותן. 

  • האבסורד כיום הוא שהמדכאים מוצגים במדינות הדמוקרטיות כנציגים של האנשים אותם הם מדכאים. הדבר דומה להפיכת הנאצים לנציגי היהודים בשואה ובמקרים רבים המצב זהה לחלוטין. כאשר נציגי הדיקטטורה הרצחנית האיראנית מגיעים לביקור הם מוצגים כ"נציגי העם האיראני" וכאשר נציגי המפלגה הקומוניסטית הסינית מגיעים לאו"ם הם מוצגים כ"נציגיהם של הסינים" – אין ציני יותר מהצגת האנס כנציג של הנאנסת, וזה בדיוק מה שעושות מדינות המערב הדמוקרטיות.

פירוט הצעת החוק:

  • ​מדינת ישראל תפעל ביחד עם מדינות דמוקרטיות אחרות כדי להפעיל פורום בין לאומי של המדינות הדמוקרטיות. 

  • החברות בפורום יצטרכו להראות שהן עומדות בשלושה קריטריונים: א- חופש עיתונות, חופש התארגנות וחופש מחאה. ב- גישה חופשית לגמרי של האוכלוסייה לתקשורת הבין לאומית. ג- בחירות דמוקרטיות המאפשרות החלפה של השלטון. 

  • בכל שנה יבחנו קריטריונים אלו לגבי כל המדינות ומי שלא יעמוד בהם יקבל שנתיים לבצע שינויים. לאחר שנתיים אלו אם לא התבצעו השינויים המדינה תצא מהארגון.

  • יוקם בפורום מנגנון מעקב משותף בנושאים אלו.

  • הפורום הבין לאומי יפעל לכינון הסכמים בהם תהיה העדפה למדינות החברות בפורום בתחומי המסחר, המדע, המחקר והפיתוח האזרחי, הקמת מפעלים, תשתיות וכו'

  • יהיה קיים איסור בשיתוף טכנולוגיות עילית ומחקר בתחומים טכנולוגיים עם מדינות שאינן חברות בפורום. 

  • הפורום יפעל להקמת ברית הגנה בין המדינות בפורום. 

  • הפורום יקים מוסד שיתעד את הפשעים של המדינות שאינן חברות בו וינגיש את המידע אודות פשעים אלו במדינות החופשיות.

  • כאשר מדינה תרצה להצטרף לפורום ותפעל לעמידה בקריטריונים הפורום יסייע לה במימוש הפעילות ואף יפעל לחבילת סיוע כלכלית ואחרת של המדינות החברות בפורום.

תגובות גולשים להצעת החוק: "חוק העדפת מדינות דמוקרטיות"

אשמח לדעתך – פירגון, רעיונות לשיפור ועוד.

התגובות תופענה לאחר אישורן.

לחוק זה התפרסמו 0 תגובות:

תגובתך נשלחה ותעלה לאחר אישור. תודה

bottom of page